El Capitan – OS X 10.11 er klar for nedlasting

I dag, 30. september 2015, har Apple sluppet sitt nye operativsystem til selskapets Mac-maskiner, OS X El Capitan. Oppgraderingen erstatter forgjengeren OS X Yosemite, og kommer som en gratis oppgradering for alle Mac-eiere.

Hva er nytt?
Det bugner ikke over av ny funksjonalitet i El Capitan, som for øvrig også er navnet på et fjell i Yosemite-parken, som nåværende OS X-versjon er oppkalt etter.

Apple har først og fremst fokusert på ytelse og forbedret brukeropplevelse i denne oppdateringen.

Teknologien kalt Metal skal gjøre at alt går raskere enn før – fra å forhåndsvise PDF-filer til å spille spill.

Nytt er blant annet funksjonen Split View, som gjør det enkelt å dele skjermen i to for å kjøre to programmer side om side; en mulighet Windows har hatt en stund.

Mission control (som lar deg se alle åpne programmer i ett skjermbilde) skal også være forbedret – det samme skal Spotlight-søket, som nå også aksepterer såkalt naturlig språk i søkefeltet; for eksempel «dokumenter jeg har jobbet med den siste uka».

E-postprogrammer har nå fått sveipebevegelser slik at du for eksempel kan slette eposter ved å sveipe dem mot venstre, og det oppdager automatisk tidspunkter i e-poster slik at det er enkelt å legge inn nye kalenderoppføringer.

Og den nye Bilder-appen, som ble introdusert i Yosemite, får nå støtte for utvidelser fra tredjeparter, som da for eksempel kan berike appen med nye redigeringsmuligheter. (DinSide)

Hvordan de nye funksjonene virker, kan du se i denne gjennomgangen:

Del gjerne