Hjemmekontor

Jeg legger opp til å hjelpe alle med hjemmekontor. Jeg har bred erfaring med hjemmekontor og internkommunikasjon via video og chat. Om du trenger hjelp med VPN, internett, Office, WiFi, videokonferanse (Teams, Skype, etc), pc, mac eller annet i forbindelse med å arbeide hjemmefra er det bare å spørre. Her er noen gode tips om hjemmekontoret, og informasjon om hva jeg kan hjelpe med!

8 gode tips til hjemmekontoret

Bli effektiv og tilfreds på hjemmekontoret:

 1. Stå opp – kom deg ut av pysjen – opprett og hold rutiner

  Selvfølgelig sier du kanskje? Det er likevel viktig å lage seg rutiner og følge dem. For dem med faste åpningstider er dette enklere, men ikke undervurder å møte på tiden, også på hjemmekontoret! Sørg for å ta med pauser og lunch i rutinene.

 2. Lag deg et kontor

  Det trenger ikke være et eget rom, men det bør være et område som er satt av til kontor. Om du har familie eller andre som bor under samme tak, så kan et eget rom være det beste. Koble opp alt utstyr, finn frem en god stol, plasser tastatur, mus og annet på en ergonomisk måte. En fast kontorplass gjør at man lettere kommer inn i arbeidet. Ta gjerne kontakt om du trenger nytt utstyr. SPINit hjelper deg å finne noe som passer til hjemmekontoret ditt.

 3. Separat skjerm til Teams og video

  Vi anbefaler å ha en egen enhet til videochat. På den måten blir du ikke forstyrret av denne, og man trenger ikke konkurrere om maskinkraften. Microsoft Teams, og mange andre videoprogrammer, kan brukes på PC, Mac, iPad og andre tablets. Jeg hjelper deg i gang med alt. 

 4. Samarbeid: delte filer og mapper

  Sørg for å ha en måte å samarbeide på. Om man jobber alene er det også store fordeler med å kunne ha samme filer og mapper både på hjemmekontor og jobb. Det løser vi med Office 365. Del filer med OneDrive, SharePoint og Teams helt sømløst. Samarbeid redefineres av at man kan arbeide i samme filen på samme tid! Jeg kan hjelpe dere med oppsett av Office 365, delte mapper og installasjon av profesjonell Office 365 på PC og Mac.

 5. Internett og Wifi

  Sørg for å ha raskt og stabilt internett. Det enkleste kan være å ringe de som leverer internett og sørge for at hastigheten er optimal. Noen ganger må man oppgradere Wifi for at hjemmekontorpulten skal få raskt nok internett. Omplassering av routeren er en mulighet for mange, men ikke for alle. Oppgradering av WiFi vil være en meget god ide, spesielt om hjemmekontoret er noe som kan komme til å vare. Spør meg om WiFi for å få tips til hvordan ditt hjemmekontor kan bli bedre. Jeg leverer også alle løsninger fra solide hjemmeløsninger til komplette profesjonelle bedriftsnettverk.

 6. Kobling til kontorets servere

  Noen har tjenester som gjør at de må koble seg til kontoret med sikker VPN – Virtuelt Privat Nettverk. Dette har mange arbeidsplasser allerede i orden. Jeg hjelper dere gjerne med oppsett av VPN for hele bedriften slik at alle kan jobbe hjemmefra. Jeg har lang erfaring med mange løsninger for VPN, og kan hjelpe deg med de fleste avansert behov.

 7. IT-support

  Mange av SPINits bedriftskunder er helt avhengig av at alt fungerer som det skal i daglig drift. Dette gjelder også når mange, eller alle, ansatte må jobbe fra hjemmekontor. Vit hvem du skal ringe til om du får problemer, og ta kontakt med meg om det trengs. IT-support er en kritisk samfunnsressurs i tider med mye hjemmekontor, og jeg er klar for å hjelpe! Jeg har åresvis av erfaring med hjemmekontor, VPN, Office 365, wifi og alt annet som trengs. Dette løser vi sammen!

 8. Mental helse

  Hjemmekontor kan være en veldig stor endring for mange. Det er viktig at vi passer på hverandre og sørger for at ingen blir isolert. Ansvaret for dette ligger på oss alle, og det kan være at alt som skal til er å ta en telefon til noen for å prate litt. Ta kontakt med noen du tror trenger det, bare for å snakke litt. Det kan betyr en uendelig stor forskjell for akkurat den personen som trenger det! 

  Hold kontakten med TEAMET ditt – eller bare ta kontakt med venner og bekjente 🙂